Van harte welkom op de website van Teknetics Metaaldetectors Nederland!

Teknetics is een Amerikaans Metaaldetector Merk welke behoord tot het "First Texas USA" Metaaldetector concern. Ook Fisher en Bounty Hunter Metaaldetector behoren tot de First Texas groep. De Nederlandse distributeur van Teknetics is Kooistra Detectors B.V.

Teknetics Metaaldetectors worden al sinds 1980 geproduceerd. De grote doorbraak van het merk kwam in 2006 met de Teknetics T2.  Deze professionele metaaldetector in het hogere segment veroorzaakte een ware revolutie in de Metaaldetector wereld. Een uitblinker op vele terreinen; de diepgang (tot maximaal 2 meter !) en de gebruiksvriendelijkheid (eenvoud) scoorden hoge ogen. De detector bleek zelfs geschikt voor de startende detectoristen. Dit in tegenstelling tot alle andere metaaldetectors in het hogere segment. De voorwerpidentificatie (Metaalsoort herkenning) in nummers waarover de T2 beschikt is een zeer nauwkeurige vorm van voorwerpidentificatie en daarmee een groot pluspunt van de T2. Ook het vernieuwende ergonomische design en zeer lichte gewicht bleken aan te slaan. Een ander voordeel; het batterijverbruik van 50 tot 60 uren op slechts 4 AA batterijen. En als klap op de vuurpijl 5 jaar fabrieksgarantie !

In 2008 lanceerde First Texas een complete serie Teknetics Metaaldetectors in het starters en midden segment onder de naam "Teknetics Titanium Series". Bestaande uit de modellen Alpha, Delta, Gamma en Omega. 

In 2009 ontstond er in het Afrikaanse land Sudan een Goldrush. De bevolking ging massaal op zoek naar het natuurlijke goud dat er zich in de bodem bevindt.  Er werden destijds massaal metaaldetectors aangeschaft. De Teknetics T2 werd de favoriete goldnugget detector in Sudan, vanwege haar perfecte prestaties in het detecteren van goud. De T2 was in 2009 / 2010 zelfs maanden uitverkocht vanwege de zeer grote vraag vanuit Sudan.

In 2010 introduceerde Teknetics een speciale goud metaaldetector om nog beter in te kunnen spelen op de vraag naar o.a. goldnugget metaaldetectors; de Teknetics G2.

In 2012 volgde opnieuw een Goldrush, ditmaal in het Afrikaanse land Guinee.

In 2013 heeft Teknetics 2 nieuwe modellen in het starterssegment gelanceerd onder de naam Teknetics Eurotek en Eurotek Pro. Met deze twee modellen wil Teknetics de strijd aangaan met de Garrett Ace Serie, de wereldwijd al 8 jaar bestverkochte modellen in het starterssegment. Met de Eurotek's is Teknetics de allereerste serieuze concurrent van de Garrett Ace. De Eurotek doet absoluut niet onder voor de Garrett Ace en is in 2013 dan ook een groot verkoopsucces geworden. Door de introductie van de Eurotek's wordt het model Teknetics Alpha niet langer geproduceerd.  

De Teknetics T2 is nog steeds een bestseller in het hogere segment en heeft de metaaldetector prijs gewonnen in de jaren 2009, 2010, 2011 en 2012. Ook vele metaaldetector wedstrijden zijn de afgelopen jaren gewonnen door de Teknetics T2.

 

  Begin Gratis Statistieken code-->